Veelgestelde vragen BHV cursus

Heeft u vragen over onze BHV cursus of over een BHV certificaat? Bekijk dan hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen die we krijgen.

Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via 0529 820 210.

Snel naar:

Is het verplicht om een BHV cursus te volgen?

Het is in Nederland wettelijk verplicht om minstens één werknemer in dienst te hebben met een BHV certificaat. Een BHV certificaat behaalt u door een succesvol een BHV cursus af te ronden.

Hoeveel BHV’ers zijn verplicht binnen een bedrijf?

Er is geen vast aantal medewerkers dat een BHV cursus moet volgen. Wel geldt er een minimum aantal BHV’ers per bedrijf; minstens één persoon moet bezitten over een BHV certificaat.

Diverse factoren bepalen het aantal medewerkers dat een BHV cursus moet volgen. Zaken waar u onder andere rekening mee moet houden, zijn:

  • het aantal medewerkers
  • de werktijden van de medewerkers
  • de risico’s die horen bij het betreffende bedrijf

Wat mag ik verwachten bij een BHV cursus?

De invulling van de BHV cursus is afhankelijk van welke cursus u kiest. Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen bieden we 3 soorten aan, namelijk de 2,5-uurse certificering, de 4-uurse certificering en de 1-daagse certificering.

Standaard bestaat de cursus uit theorie en praktijk, waarbij u meer leert over ontruiming, communicatie, bewustzijnsstoornissen, eerste hulp en circulatie- en ademhalingsstoornissen.

Hoelang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV cursus is voor een jaar geldig. Na dit jaar volgt u onze 2,5-uurse herhalingscursus, zodat u uw status mag behouden.

Wanneer is de herhalingscursus op mij van toepassing?

De herhalingscursus is van toepassing wanneer uw BHV certificaat is verlopen en u uw status wilt behouden. Een BHV certificaat is slechts 1 jaar geldig, u volgt dus jaarlijks een herhalingscursus.

Wat kost een BHV cursus?

De kosten die we hanteren voor het behalen van uw BHV certificaat, vindt u hieronder. Deze prijzen zijn exclusief btw.

Type BHV cursus Prijzen
BHV certificaat voor beginners (4 uur) € 169,-
BHV certificaat ter herhaling (2,5 uur) € 139,-
BHV certificaat voor beginners (1 dag) Vraag een offerte aan

Vergoedt mijn verzekeraar de cursus?

Wanneer u als particulier of zzp’er een cursus wilt volgen, is het verstandig om bij uw zorgverzekeraar te controleren of u recht heeft op een vergoeding. Een aantal verzekeringen bieden namelijk een vergoeding voor BHV of reanimatiecursussen.

Waar vinden de trainingen plaats?

We bieden bij NoRisk Veiligheidsopleidingen cursussen op onze eigen, vaste locatie of bij u op locatie, namelijk incompany. U behaalt op een van de volgende locaties een BHV certificaat: