Reachtruckcertificaat halen

We bieden u een uitgebreid aanbod met reachtruck opleidingen. Zo maakt u de keuze uit een 1-uurscertificering tot een 2-daagse basisopleiding. De opleiding volgt u in het Nederlands of in het Engels. De cursussen neemt u ook eenvoudig incompany bij ons af. Onze opleidingen zijn door heel Nederland te volgen.

  • Binnen 1 uur een reachtruckcertificaat halen
  • Focus op veiligheid en praktijk
  • Klantenbeoordeling van 8,6

Klik op een opleiding voor meer informatie of schrijf u direct in. Neem voor vragen telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier.

Bel NoRisk Ik wil me inschrijven

1-uurs certificering reachtruck

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €159.00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Herhalingsopleiding Reachtruck

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €199.00 exclusief 21% BTW 

4.7 out of 5 stars

Beginnerscursus reachtruck

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €259.00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

2-daagse basisopleiding reachtruck

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €499.00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Reachtruckcursus in het Engels (momenteel niet beschikbaar)

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €299.00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

De bediening van een reachtruck

De bestuurder van een reachtruck zit dwars gepositioneerd ten opzichte van de rijrichting. Een reachtruck dankt zijn belangrijkste kenmerken aan het flexibel en wendbaar verplaatsen van pallets. De mast met daaraan de vork kan in zijn geheel naar achter en naar voren verschoven worden. Zo is de truck met een kleine draaicirkel geschikt om in smalle ruimtes optimaal te functioneren. Ideaal om goederen van en in stellingen te plaatsen en te vervoeren door magazijnen. De truck bestaat verder uit een draaiend achterwiel en twee vaste voorwielen.

Wat is het verschil tussen een reachtruck en heftruck?

De reachtruck is gespecialiseerd voor het binnen werken in magazijnen met kleine ruimtes en hoge stellingen. De draaicirkel van een reachtruck is kleiner dan die van een heftruck. Een heftruck kan daarentegen binnen én buiten functioneren om goederen te vervoeren. Waar de reachtruck beschikt over 3 wielen, heeft de heftruck 3 of 4 wielen.

Reachtruckcertificaat kosten

We bieden reachtruck opleidingen voor startende en ervaren werknemers. De opleidingen verschillen daarom qua inhoud en prijs. U kunt flink op de kosten besparen door efficiënt gebruik te maken van onze incompany cursussen. Zo laat u bij NoRisk veiligheidsopleidingen meerdere werknemers efficiënt tegelijk certificeren. Dit bespaart niet alleen opleidingskosten, maar ook verloren werkuren van uw personeel. Bekijk bovenstaande opleidingen en de bijhorende prijzen.

Is een reachtruckcertificaat halen verplicht?

Het behalen van een reachtruckcertificaat voor het bedienen van een reachtruck is niet verplicht. Het is wel verplicht dat het personeel op de hoogte is van grondige bedienings- en veiligheidsinstructies. Deze instructies moeten worden vastgelegd voor de inspectie door de Arbowet en verzekeraars. Wanneer dit niet is gebeurd, kunnen bij een inspectie alle werkzaamheden stopgezet worden. Deze mogen weer worden opgepakt wanneer het personeel aantoonbaar competent genoeg is om een transportvoertuig te bedienen.

Het is daarom aan te raden om een reachtruckcertificaat te behalen. Met onze veiligheidsopleidingen leiden we uw personeel op een vlotte manier op met de juiste werkvoorschriften. Daarnaast documenteren we de competenties van het personeel. Zo is er duidelijkheid voor alle partijen dat er op een veilige en correcte manier gewerkt wordt met een reachtruck.

In 4 stappen een reachtruck cursus boeken

Boek in 4 eenvoudige stappen een reachtruck veiligheidscursus en slaag met vlag en wimpel voor uw reachtruckcertificaat.

  1. Bekijk onze reachtruck veiligheidscursussen
  2. Selecteer uw veiligheidscursus. U kunt gelijk de gewenste locatie, datum en tijdstip aanvragen.
  3. Vul de rest van uw gegevens in en voeg eventueel extra cursisten toe.
  4. Klik op ‘schrijf mij in’. Uw boeking is nu geplaatst.

Contact met NoRisk Veiligheidsopleidingen

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over het behalen van een reachtruckcertificaat? Kijk hieronder tussen veelgestelde vragen van onze klanten of uw vraag ertussen staat. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via 0529 820 210 of maak gebruik van ons contactformulier. Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel NoRisk Ik wil me inschrijven

Veelgestelde vragen over de reachtruckcursus

Bekijk hieronder de antwoorden op vragen die klanten regelmatig aan ons stellen.

Hoe verloopt een reachtruckcursus?

Een reachtruckcursus bestaat uit theorie en praktijk. We toetsen u op beide onderdelen. Het verloop van een reachtruckcursus hangt af van het type cursus. Als u beginner bent, zal de cursus er anders uitzien dan als u gevorderd bent. We bieden basis- en herhalingscursussen. Per type cursus ontvangt u uitgebreide informatie op de desbetreffende pagina.

Wat kost een reachtruckopleiding?

Onze goedkoopste reachtruckcursus is € 159,- exclusief btw, maar is wel specifiek bedoeld voor bedrijven. De prijs voor de cursus is afhankelijk van het aantal personen, het type cursus en of het voor particuliere of zakelijke doeleinden is. Vraag voor een specifieke prijs een offerte aan.

Kan ik groepskorting ontvangen voor een reachtruckcursus?

We stellen een offerte op aan de hand van uw wensen. Is de reachtruckcursus voor meer dan 3 personen? Dan ontvangt u groepskorting. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoelang is een reachtruckcertificaat geldig?

Uw reachtruckcertificaat is 5 jaar geldig. Nadat de geldigheid (bijna) is verlopen, volgt u bij ons eenvoudig een herhalingscursus.

Hoelang duurt een reachtruckcursus?

NoRisk Veiligheidsopleidingen biedt reachtruck herhalingscursussen aan van 1 uur en 3,5 uur. De basiscursussen die we bieden duren 1 dag of 2 dagen.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.