0529 820 210
Openingstijden: 08.30 – 17.00 uur

Veilig Hijsen


Op een van de 18 opleidingslocaties door heel Nederland een Veilig Hijsen certificaat halen: beschikbaar voor bedrijven en particulieren. Volg een cursus Veilig Hijsen bij NoRisk:

 • Binnen één uur een certificaat Veilig Hijsen halen
 • Beschikbaar vanaf € 139,-
 • Cursisten beoordelen ons met een 8,8

Wilt u meer dan 3 werknemers tegelijk certificeren? Dat is mogelijk tegen een zeer voordelig tarief. Vraag direct een gratis offerte aan of bel naar 0529 820 210.

1-uurs cursus Veilig Hijsen

Bedrijven

Binnen een uur wordt uw personeel bij u op locatie gecertificeerd. Naast actuele wetgeving leren ze door praktijkoefeningen meer over het hijsen en aanslaan van lasten. Doordat de cursus Veilig Hijsen bij u op locatie wordt gegeven, kan uw personeel direct na de cursus weer aan het werk.

Duur: 1 uur
Kosten: € 139,-
Volgende cursus: in overleg

1-uurs cursus Veilig Hijsen

Direct inschrijven

Cursus Veilig Hijsen

Bedrijven Particulieren Geen ervaring

Deze cursus is geschikt voor iedereen die veilig met een hijswerktuig wil kunnen hijsen. Volg de Veilig Hijsen cursus op een van de 18 cursuslocaties in Nederland of vraag een incompany cursus aan. Tijdens de cursus leren de cursisten door praktijkoefeningen hoe ze veilig lasten hijsen en aanslaan.

Duur: 5 uur
Kosten: € 219,- excl. btw (€ 354,53 incl. btw)
Eerstvolgende cursus: wo 9 mei

Hijscursus basis

Direct inschrijven

Opfriscursus Veilig Hijsen

Bedrijven Particulieren Veel ervaring

Wilt u uw eigen hijsbewijs of het hijsbewijs van uw personeel verlengen? Door deze cursus zorgen we ervoor dat deelnemers weer op de hoogte zijn van de laatste veiligheidseisen die de Arbowet stelt. De cursus Veilig Hijsen is zowel in de ochtend als in de middag te volgen.

Duur: 5 uur
Kosten: € 219,-
Eerstvolgende cursus: wo 9 mei

Hijscursus herhaling

Direct inschrijven

Het hijscertificaat is wettelijk erkend

Volgens de Arbowet en de Arbeidsinspectie is een werkgever verplicht om actief te werken aan het bevorderen van de veiligheid van het personeel op de werkvloer. Een hijscertificaat is een bewijs dat de werkgever alles in het werk stelt om zijn personeel een veilige werkplek te bieden. Onze certificaten zijn wettelijk erkend, waardoor uw personeel voldoet aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars.

Theorie Veilig Hijsen

Je krijgt theorie thuisgestuurd zodat je je op de cursus kunt voorbereiden. Daardoor is de cursusdag zelf compleet gericht op praktijkoefeningen, zodat je na het volgen van de cursus zelfstandig met hijswerktuigen kunt werken. In het theoriegedeelte krijgt uw personeel meer informatie over de veiligheidseisen van de Arbeidsinspectie. Daarnaast leren ze over de maximale belasting en de inzetbaarheid van hijswerktuigen.

 • Veiligheidsvoorschriften en Arbowet
 • Het belasten van hijswerktuigen
 • Het gebruik van banden en kettingen
 • Verschillende typen mobiele kranen
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen

Praktijk Veilig Hijsen

Door middel van praktijkoefeningen leert uw personeel lasten aanslaan en verplaatsen. Daarnaast leren uw werknemers hoe ze lasten beschermen tegen beschadigingen tijdens het hijsen en verplaatsen. De volgende onderdelen worden in het praktijkgedeelte behandeld:

 • Het gebruik van hijsgereedschappen
 • Het aanslaan en verplaatsen van lasten
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen
 • Lasten beschermen tegen beschadiging

Hijsbewijs en examen

De cursus Veilig Hijsen wordt afgesloten met een praktijkexamen. Als uw werknemers geslaagd zijn voor de hijscursus, ontvangen ze het hijscertificaat. Met dit hijsbewijs voldoet uw personeel aan de veiligheidseisen van de Arbowet. Na het voltooien van de cursus Veilig Hijsen bent u in staat om:

 • Zelfstandig en veilig hijswerktuigen te bedienen
 • Mobiele kranen en andere hijswerktuigen te bedienen
 • Een dagelijkse visuele inspectie uit te voeren op mobiele kranen

Waar kunt u de cursus Veilig Hijsen volgen?

Een incompany hijscursus is al beschikbaar vanaf 1 medewerker, maar de cursus Veilig Hijsen is ook te volgen op een van onze 18 opleidingslocaties door heel Nederland. Bekijk alle opleidingslocaties:

Offerte aanvragen voor de cursus Veilig Hijsen

Wilt u drie of meer werknemers tegelijk certificeren? Vraag direct online een gratis offerte aan of bel naar 0529 820 210. Wij helpen u graag.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 18 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.

NoRisk Veiligheidsopleidingen B.V, 2018
Alle rechten voorbehouden, prijzen zijn excl. BTW