• Unieke 1-uurs certificering
 • Officieel veiligheidscertificaat
 • Incompany vanaf 1 persoon
 • 25 locaties in heel Nederland

Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 - 17:00 uur
Woensdag: 08:30 - 17:00 uur
Donderdag: 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:30 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

NoRisk Veiligheidsopleidingen B.V.
Schurinkstraat 22b
7731 GD, Ommen

Hijsbewijs halen: Veilig Hijsen

Tijdens de cursus veilig hijsen/aanslaan van lasten van NoRisk Veiligheidsopleidingen haalt u snel uw hijsbewijs. Het halen van een hijscertificaat is niet verplicht, maar steeds meer werkgevers eisen het wel van hun werknemers om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. U haalt uw hijsbewijs op een van onze 25 opleidingslocaties door heel Nederland of bij u op locatie. De Veilig Hijsen cursus is individueel of in groepen te volgen en is beschikbaar voor bedrijven en particulieren.

 • Kies voor een basiscursus, 1-uurs cursus of opfriscursus Veilig Hijsen
 • U of uw personeel leert al veilig hijsen vanaf € 159,00 per persoon
 • Cursisten beoordelen ons met een 8,7
 • Kies uit 25 opleidingslocaties of een incompany cursus op locatie

We komen al vanaf één kandidaat bij u langs voor een 1-uurs cursus op locatie. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Cursus Veilig Hijsen

1-uurs cursus Veilig Hijsen

Geschikt voor: Bedrijven
Duur: 1 uur
Kosten: € 159,00

4.7 out of 5 stars

Cursus Veilig Hijsen

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren
Duur:  3,5 uur
Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

4.7 out of 5 stars

Opfriscursus Veilig Hijsen

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren
Duur: 3,5 uur
Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

4.7 out of 5 stars

Welke cursus Veilig Hijsen is geschikt voor mij?

Ik ben particulier zonder kennis en ervaring:

De basis hijscursus is het meest geschikt voor particulieren die geen ervaring hebben met het hijsen, aanslaan en verplaatsen van lasten.

Ik ben particulier met kennis en ervaring:

Wanneer uw hijsbewijs bijna is verlopen, raden we u aan om de opfriscursus Veilig Hijsen te volgen. Heeft u het examen gehaald? Dan is uw VVL-certificaat nog eens 5 jaar geldig.

Ik ben werknemer zonder kennis en ervaring:

Zowel de incompany cursus als de basiscursus zijn geschikt als u werknemers zonder ervaring wilt laten certificeren. Laat meerdere werknemers tegelijk het hijsbewijs halen om aanzienlijk te besparen op loon- en opleidingskosten.

Ik ben werknemer met kennis en ervaring:

Voor medewerkers die het hijsbewijs willen verlengen bieden we de opfriscursus aan. De cursus is bij u op locatie of bij een van onze cursuslocaties te volgen.

Is een hijsbewijs halen verplicht?

Nee, een hijsbewijs halen is niet verplicht. De werkgever eist vaak wel van medewerkers dat zij een VVL-certificaat (Verplaatsen Van Lasten) hebben behaald. Mocht er een bedrijfsongeval plaatsvinden, dan is het bedrijf namelijk verantwoordelijk. Werkgevers moeten bij een ongeval aantonen dat personeel voldoende kundig en geïnstrueerd was op het moment van het ongeval. Het hijsbewijs door middel van de cursus Veilig Hijsen stelt werkgevers in staat om het opleidingsniveau van personeel aan te tonen.

Is het hijsbewijs wettelijk erkend?

Volgens de Arbowet en de Arbeidsinspectie is een werkgever verplicht om actief te werken aan het bevorderen van de veiligheid van het personeel op de werkvloer. Een hijsbewijs is een wettelijk erkend bewijs dat de werkgever alles in het werk stelt om zijn personeel een veilige werkplek te bieden. Alle certificaten van NoRisk Veiligheidsopleidingen zijn wettelijk erkend, zodat uw personeel altijd voldoet aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars.

Kosten cursus Veilig Hijsen

Bekijk de kosten per cursus Veilig Hijsen in onderstaand schema. Wilt u genieten van extra voordeel? Dan raden we u aan om meerdere medewerkers tegelijk te laten certificeren. Volg de hijscursus bij u op locatie en bespaar ook op loon- en opleidingskosten. Voor cursussen op zaterdagen geldt er een € 50,00 toeslag. Vraag direct een offerte aan.

Type hijscursus Prijzen Aanmelden voor cursus Veilig Hijsen
Hijscursus opleiding voor beginners € 219,00 Direct inschrijven >
Incompany hijsopleiding € 159,00 Direct inschrijven >
Hijscertificaat verlengen € 219,00 Direct inschrijven >

Theorie Veilig Hijsen

U krijgt theorie voor de cursus Veilig Hijsen thuisgestuurd zodat u zich op de cursus kunt voorbereiden. In het theoriegedeelte komt u meer te weten over de veiligheidseisen van de Arbeidsinspectie. Daarnaast leert u over de maximale belasting en de inzetbaarheid van hijswerktuigen. De cursusdag is compleet gericht op praktijkoefeningen, zodat u na het volgen van de cursus zelfstandig met hijswerktuigen kunt werken. De theorie voor de cursus Veilig Hijsen bestaat onder andere uit:

 • Veiligheidsvoorschriften en Arbowet
 • Het belasten van hijswerktuigen
 • Het gebruik van banden en kettingen
 • Verschillende typen mobiele kranen
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen

Praktijk Veilig Hijsen

Door middel van praktijkoefeningen leert u lasten aanslaan en verplaatsen. Daarnaast leert u hoe u lasten beschermt tegen beschadigingen tijdens het hijsen en verplaatsen. De volgende onderdelen behandelen we in het praktijkgedeelte:

 • Het gebruik van hijsgereedschappen
 • Het aanslaan en verplaatsen van lasten
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen
 • Lasten beschermen tegen beschadiging

Hijsbewijs en examen

De cursus Veilig Hijsen sluiten we af met een praktijkexamen. Als u geslaagd bent voor de hijscursus, ontvangt u het hijscertificaat. Met het hijsbewijs voldoet u aan de veiligheidseisen van de Arbowet. Na het voltooien van de cursus Veilig Hijsen bent u in staat om:

 • Zelfstandig en veilig hijswerktuigen te bedienen
 • Mobiele kranen en andere hijswerktuigen te bedienen
 • Een dagelijkse visuele inspectie uit te voeren op mobiele kranen

Offerte aanvragen voor de cursus Veilig Hijsen

Wilt u een of meerdere werknemers tegelijk certificeren of zelf de cursus Veilig Hijsen volgen? Vraag direct online een gratis offerte aan of bel naar 0529 820 210. We helpen u graag.

Bel NoRisk Ik wil me inschrijven

Veelgestelde vragen over de cursus Veilig Hijsen

Lees hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen over de cursus Veilig Hijsen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden uw vraag graag.

Wat kost een Veilig Hijsen cursus?

We bieden de cursus Veilig Hijsen vanaf € 159,- per persoon. Deze prijs geldt alleen voor de incompany cursus van 1 uur. Voor onze basiscursus en herhalingscursus Veilig Hijsen rekenen we € 219,- (€ 264,99 incl. btw).

Hoelang is het Veilig Hijsen certificaat geldig?

Het certificaat Veilig Hijsen is vijf jaar geldig.

Hoe verleng ik het Veilig Hijsen certificaat?

U verlengt uw Veilig Hijsen certificaat door onze herhalingscursus te volgen.

Wanneer heb ik een hijsbewijs nodig?

Veel werkgevers waarborgen een veilige werkomgeving en eisen daarom dat iedere werknemer in het bezit is van een Veilig Hijsen certificaat. Een Veilig Hijsen certificaat is wettelijk niet verplicht om te mogen hijsen, maar uw werkgever kan dit u wel verplichten.

Hoelang duurt een cursus Veilig Hijsen?

De duur van een cursus Veilig Hijsen hangt af van het type cursus. De incompany cursus duurt een uur p.p. en op één van onze locaties bedraagt de opleidingsduur 3,5 uur

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.