Heftruckcertificaat halen

Snel een heftruckcertificaat halen vanaf € 139,- met een van onze heftruck opleidingen. Kies uit onze verschillende cursussen en profiteer van de voordelen van NoRisk:

 • Heftruckopleidingen voor bedrijven én particulieren
 • Binnen 1 uur uw werknemers gecertificeerd
 • Training inclusief officieel heftruckcertificaat, lesmateriaal en praktijkexamen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of bel ons via 0529 820 210. Indien u meer dan 3 werknemers wilt laten certificeren voor de 1-uurs certificering bieden wij de cursus extra voordelig aan.

Heftruckcertificaat in 1 uur

Binnen 1 uur het heftruckcertificaat halen: bespaar tijd en geld met een heftrucktraining bij u op locatie. Uw medewerkers zijn dan slechts 1 uur uit de roulatie en kunnen direct weer aan het werk. Tijdens de heftruckcursus certificeren we uw personeel zodat ze in staat zijn om veilig te werken met een heftruck. Volg deze incompany training:

Geschikt voor: Bedrijven

Duur: 1 uur
Kosten: vanaf € 139,00

4.7 out of 5 stars

Basiscursus heftruck

Deze heftrucktraining is geschikt voor iedereen die weinig ervaring heeft met een heftruck. Tijdens de heftruckcursus behandelen we zowel de theorie als de praktijk. De focus ligt op het laatste, zodat uw personeel na het behalen van het heftruckcertificaat zeer goed in staat is om zelfstandig een heftruck te besturen. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Deze opleiding is ook voor particulieren.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: € 195,00

4.7 out of 5 stars

Basiscursus hef- en reachtruck 1 dag

Laat uw medewerkers een certificaat halen dat geldig is voor zowel een heftruck als een reachtruck. Het personeel leert tijdens deze heftruck- en reachtruckcursus over de veiligheidseisen van de Arbowet. Door diverse praktijkoefeningen leren ze zelfstandig met een heftruck en reachtruck te werken. Deze cursus is ook beschikbaar voor particulieren.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: € 295,00

4.7 out of 5 stars

Herhalingscursus heftruck

Is uw heftruckcertificaat verlopen en wilt u opnieuw het heftruckcertificaat halen? Tijdens de herhalingsopleiding leren we deelnemers over de actuele veiligheidseisen van de Arbowet en van verzekeraars. Tijdens de heftrucktraining wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Het heftruckcertificaat is vijf jaar geldig.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: vanaf € 145,00

4.7 out of 5 stars

Herhalingscursus heftruck en reachtruck

Iedereen die een reachtruck of een heftruck bestuurt, moet een geldig certificaat bezitten. Tijdens deze heftruckcursus leren de cursisten het veilig en efficiënt bedienen van een heftruck of reachtruck. Na de training is de deelnemer op de hoogte van de laatste eisen van de Arbowet. De training is in de ochtend te volgen en duurt 5 uur.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: € 195,00

4.7 out of 5 stars

2-daagse basiscursus heftruck

Met de basisopleiding heftruck zorgt u dat u (of uw personeel) goed voorbereid met de heftruck aan de slag gaat. We behandelen theorie klassikaal, maar de focus ligt tijdens de cursus op de praktijk. Na het afronden van deze heftruckcursus zijn cursisten in staat om zelfstandig met een heftruck te werken. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Geschikt voor particulier en bedrijf.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 2 dagen
Kosten: € 390,00

4.7 out of 5 stars

Hef- en reachtruck 2 dagen

Deze basisopleiding hef- en reachtruck duurt 2 achtereenvolgende dagen en bevat maar liefst 10 uur rijtijd. We behandelen theorie over veiligheidseisen en rijtechniek, maar de focus ligt op praktijkoefeningen. Hierdoor weet jij na het afronden van de cursus hoe je veilig werkt met de heftruck- en reachtruck. Het reach- en heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 2 dagen
Kosten: € 390,00

4.7 out of 5 stars

Hef- en hoogwerkercursus basis

De heftruck- en hoogwerkeropleiding is geschikt voor iedereen die al ervaring heeft en opnieuw een certificaat wil behalen. Door te kiezen voor een gecombineerde cursus, bespaart u aanzienlijk op opleidingskosten. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt u twee certificaten: het hoogwerker certificaat en het heftruckcertificaat. De cursus duurt één dag.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 345,00

4.7 out of 5 stars

Hef- en reachtruckcursus in het Engels

Haal het hef- en reachtruckcertificaat in één dag met de gecombineerde cursus: de cursus wordt volledig in het Engels gegeven en het daaropvolgende examen is ook in het Engels. Ideaal voor iedereen die de Nederlandse taal niet machtig is. Beide certificaten zijn 5 jaar geldig. De focus ligt tijdens deze cursus op de praktijk, zodat cursisten na de cursus zelfstandig met de hef- en reachtruck kunnen werken.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 345,00

4.7 out of 5 stars

Heftruck- en reachtruck incl. code 95

Deze hef- en reachtruckcursus is speciaal ontwikkeld voor beroepschauffeurs en voldoet aan de code 95 richtlijn. De cursus staat voor 7 theoretische uren nascholing en het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na het afronden van de cursus kan de cursist zelfstandig werken met hef- en reachtruck. De cursus duurt één dag. De cursus wordt door ervaren instructeurs gegeven.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 395,00

4.7 out of 5 stars

Heftruckcursus in het Engels

Haal het heftruckcertificaat in één dag met de deze heftruckopleiding: de cursus wordt volledig in het Engels gegeven en het daaropvolgende examen is ook in het Engels. Ideaal voor iedereen die de Nederlandse taal niet machtig is. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. De focus ligt tijdens deze cursus op de praktijk, zodat cursisten na de cursus zelfstandig met de heftruck kunnen werken.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 245,00

4.7 out of 5 stars

Heftruckcursus incl. code 95

Deze heftruckcursus is speciaal ontwikkeld voor beroepschauffeurs en voldoet aan de code 95 richtlijn. De cursus staat voor 7 theoretische uren nascholing en het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na het afronden van de cursus kan de cursist zelfstandig werken met heftruck. De cursus duurt één dag. De cursus wordt door ervaren instructeurs gegeven.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 295,00

4.7 out of 5 stars

Welke heftruck opleiding is geschikt voor mij?

Ik ben particulier zonder kennis en ervaring

In dit geval bieden we twee heftruck opleidingen aan: een heftruckcursus en een reach- en heftruckcursus. Bent u van plan om ook met een reachtruck te werken? Dan raden we u aan om te kiezen voor een reach- en heftruck opleiding.

Ik ben particulier met kennis en ervaring

Als u al ervaring heeft met de heftruck en het heftruckcertificaat wil verlengen, dan bieden we een heftruck basiscursus en een reach- en heftruck basisopleiding aan.

Ik ben werknemer zonder kennis en ervaring

Voor bedrijven bieden we drie heftruck opleidingen aan: een voordelige incompany cursus, een heftruckcursus en een reach- en heftruck opleiding. Wanneer u meerdere werknemers bij u op locatie wilt certificeren, raden we de incompany heftruck opleiding aan. In dat geval bent u vaak aanzienlijk goedkoper uit.

Ik ben werknemer met kennis en ervaring

Certificeer in 1 uur meerdere werknemers bij u op locatie met een incompany cursus van NoRisk Veiligheidsopleidingen. Daarnaast bieden we ook een basiscursus voor heftruck en voor reach- en heftruck aan.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Nee, een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar de Arbowet stelt wel dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor het opleidingsniveau van het personeel. Werknemers dienen voldoende opgeleid te zijn om veilig met een heftruck te werken. Als er een ongeval plaatsvindt op uw bedrijfsterrein, dan zal de werkgever aan moeten tonen dat het personeel voldoende kennis heeft en uitgebreid geïnstrueerd is. Door een heftruckcertificaat te halen, kunt u verzekeraars en de arbeidsinspectie laten zien dat u aan deze voorwaarden voldoet.

Kosten van een heftruckcertificaat

Bekijk hieronder de prijzen van onze heftruck opleidingen. Wanneer u meerdere werknemers tegelijkertijd wilt certificeren, raden we aan om een offerte op te vragen. In dat geval zijn we namelijk in staat om de heftruckcursus goedkoper aan te bieden. Voor cursussen op zaterdagen geldt er een € 50,00 toeslag. Vraag direct een offerte aan

Type heftruckcursusPrijzenAanmelden voor de heftruckcursus
Heftruck opleiding voor beginners€ 195,00Direct inschrijven >
Reachtruck- en heftruckcursus voor beginners€ 295,00Direct inschrijven >
Incompany heftruck opleiding€ 139,00Direct inschrijven >
Heftruckcertificaat verlengen€ 145,00Direct inschrijven >
Reachtruck- en heftruckcertificaat verlengen€ 195,00Direct inschrijven >

Inhoud van de heftruckcursus

Tijdens de heftrucktraining worden praktijk en theorie met elkaar afgewisseld, maar de focus ligt op praktijkoefeningen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij het halen van het heftruckcertificaat worden uw medewerkers op de volgende onderdelen getoetst:

Praktijk tijdens heftruckcursus

 • Onderhoud van batterij en motor
 • Dagelijkse visuele inspectie
 • Koud stapelen, laden en lossen
 • Pallet- en inrijstellingen
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Bediening en besturing van heftruck

Theorie tijdens heftrucktraining

 • Arbowet en andere veiligheidseisen
 • Typen en modellen heftrucks
 • Kennis over de heftruck
 • Schades en kosten
 • Verkeers- en veiligheidsvoorschriften
 • Lastgrafiek en belasten van heftruck

Neem contact op met NoRisk Veiligheidsopleidingen

Vul het inschrijfformulier in als u een cursist wilt inschrijven voor een heftruck of reachtruck cursus. Wilt u meerdere werknemers certificeren? Neem dan contact op via 0529 820 210 of vraag een offerte aan. Bij cursussen voor meerdere werknemers bieden wij de cursus extra voordelig aan.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.