Heftruckcertificaat halen

Heftruckcertificaat in 1 uur

Binnen 1 uur het heftruckcertificaat halen: bespaar tijd en geld met een heftrucktraining bij u op locatie. Uw medewerkers zijn dan slechts 1 uur uit de roulatie en kunnen direct weer aan het werk. Tijdens de heftruck cursus certificeren we uw personeel zodat ze in staat zijn om veilig te werken met een heftruck. Volg deze incompany training:

Geschikt voor: Bedrijven

Duur: 1 uur
Kosten: vanaf € 159,00

4.7 out of 5 stars

Basiscursus heftruck rijbewijs

Deze heftrucktraining is geschikt voor iedereen die weinig ervaring heeft met een heftruck. Tijdens de heftruck cursus behandelen we zowel de theorie als de praktijk. De focus ligt op het laatste, zodat uw personeel na het behalen van het heftruckcertificaat zeer goed in staat is om zelfstandig een heftruck te besturen. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Deze opleiding is ook voor particulieren.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 7 uur
Kosten: € 259,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Herhalingscursus heftruck en reachtruck

Iedereen die een reachtruck of een heftruck bestuurt, moet een geldig certificaat bezitten. Tijdens deze cursus leren de cursisten veilig en efficiënt bedienen van een heftruck of reachtruck. Na de training is de deelnemer op de hoogte van de laatste eisen van de Arbowet.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 7 uur
Kosten: € 398,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Herhalingscursus heftruck rijbewijs

Is uw heftruckcertificaat verlopen en wilt u opnieuw het heftruckcertificaat halen? Tijdens de herhalingsopleiding leren we deelnemers over de actuele veiligheidseisen van de Arbowet en van verzekeraars. Tijdens de heftrucktraining wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Het heftruckcertificaat is vijf jaar geldig.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 4 uur
Kosten: € 199,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Basiscursus heftruck certificaat in 2 dagen

Met de basisopleiding heftruck zorgt u dat u (of uw personeel) goed voorbereid met de heftruck aan de slag gaat. We behandelen theorie klassikaal, maar de focus ligt tijdens de cursus op de praktijk. Na het afronden van deze heftruck cursus zijn cursisten in staat om zelfstandig met een heftruck te werken. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Geschikt voor particulier en bedrijf.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 2 dagen
Kosten: € 499,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Reach- en heftruck certificaat in 2 dagen

Deze basisopleiding hef- en reachtruck duurt 2 achtereenvolgende dagen en bevat maar liefst 10 uur rijtijd. We behandelen theorie over veiligheidseisen en rijtechniek, maar de focus ligt op praktijkoefeningen. Hierdoor weet jij na het afronden van de cursus hoe je veilig werkt met de heftruck- en reachtruck. Het reach- en heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 2 dagen
Kosten: € 449.00 (€ 543.29 incl. btw)

4.7 out of 5 stars

Heftruck cursus in het Engels (momenteel niet beschikbaar)

Haal het heftruckcertificaat in één dag met de deze heftruckopleiding: de cursus wordt volledig in het Engels gegeven en het daaropvolgende examen is ook in het Engels. Ideaal voor iedereen die de Nederlandse taal niet machtig is. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. De focus ligt tijdens deze cursus op de praktijk, zodat cursisten na de cursus zelfstandig met de heftruck kunnen werken.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 299,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Heftruck cursus incl. code 95

Deze heftruck cursus is speciaal ontwikkeld voor beroepschauffeurs en voldoet aan de code 95 richtlijn. De cursus staat voor 7 theoretische uren nascholing en het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na het afronden van de cursus kan de cursist zelfstandig werken met heftruck. De cursus duurt één dag. De cursus wordt door ervaren instructeurs gegeven.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: € 359,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Snel een heftruckcertificaat halen vanaf € 149,- met een van onze heftruck opleidingen. Kies uit onze verschillende cursussen en profiteer van de voordelen van NoRisk:

 • Vorkheftruck certificaat halen voor bedrijven én particulieren
 • Binnen 1 uur het heftruck rijbewijs halen
 • Training inclusief officieel heftruckcertificaat, lesmateriaal en praktijkexamen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of bel ons via 0529 820 210. Indien u meer dan 3 werknemers wilt laten certificeren voor de 1-uurs certificering bieden wij de cursus extra voordelig aan.

Welke cursus vorkheftruck certificaat halen is geschikt voor mij?

Ik ben particulier zonder kennis en ervaring

In dit geval bieden we twee heftruck opleidingen aan: een heftruck cursus en een reach en heftruck cursus. Bent u van plan om ook met een reachtruck te werken? Dan raden we u aan om te kiezen voor een reach- en heftruck opleiding.

Ik ben particulier met kennis en ervaring

Als u al ervaring heeft met de heftruck en het heftruckcertificaat wil verlengen, dan bieden we een heftruck basiscursus en een reach en heftruck basisopleiding aan.

Ik ben werknemer zonder kennis en ervaring

Voor bedrijven bieden we drie heftruck opleidingen aan: een voordelige incompany cursus, een heftruck cursus en een reach- en heftruck opleiding. Wanneer u meerdere werknemers bij u op locatie wilt certificeren, raden we de incompany heftruck opleiding aan. In dat geval bent u vaak aanzienlijk goedkoper uit.

Ik ben werknemer met kennis en ervaring

Certificeer in 1 uur meerdere werknemers bij u op locatie met een incompany cursus van NoRisk Veiligheidsopleidingen. Daarnaast bieden we ook een basiscursus voor heftruck en voor reach- en heftruck aan.

Is een vorkheftruck certificaat verplicht?

Nee, een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar de Arbowet stelt wel dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor het opleidingsniveau van het personeel. Werknemers dienen voldoende opgeleid te zijn om veilig met een heftruck te werken. Als er een ongeval plaatsvindt op uw bedrijfsterrein, dan zal de werkgever aan moeten tonen dat het personeel voldoende kennis heeft en uitgebreid geïnstrueerd is. Door een heftruckcertificaat te halen, kunt u verzekeraars en de arbeidsinspectie laten zien dat u aan deze voorwaarden voldoet.

Heftruck certificaat kosten

Bekijk hieronder de prijzen van onze heftruck opleidingen. Wanneer u meerdere werknemers tegelijkertijd wilt certificeren, raden we aan om een offerte op te vragen. In dat geval zijn we namelijk in staat om de heftruck cursus goedkoper aan te bieden. Voor cursussen op zaterdagen geldt er een € 50,00 toeslag. Vraag direct een offerte aan

Type heftruck cursus Heftruck certificaat kosten Aanmelden voor de heftruck cursus
Heftruck opleiding voor beginners € 259,00 Direct inschrijven >
Reachtruck en heftruck cursus voor beginners € 359,00 Direct inschrijven >
Incompany heftruck opleiding € 159,00 Direct inschrijven >
Heftruckcertificaat verlengen € 199,00 Direct inschrijven >
Reachtruck- en heftruckcertificaat verlengen  € 249,00 Direct inschrijven >

Inhoud van de heftruck cursus

Tijdens de heftrucktraining worden praktijk en theorie met elkaar afgewisseld, maar de focus ligt op praktijkoefeningen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij het halen van het vorkheftruck certificaat worden uw medewerkers op de volgende onderdelen getoetst:

Praktijk tijdens heftruck cursus

 • Onderhoud van batterij en motor
 • Dagelijkse visuele inspectie
 • Koud stapelen, laden en lossen
 • Pallet- en inrijstellingen
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Bediening en besturing van heftruck

Theorie tijdens heftrucktraining

 • Arbowet en andere veiligheidseisen
 • Typen en modellen heftrucks
 • Kennis over de heftruck
 • Schades en kosten
 • Verkeers- en veiligheidsvoorschriften
 • Lastgrafiek en belasten van heftruck

Neem contact op met NoRisk Veiligheidsopleidingen

Vul het inschrijfformulier in als u een cursist wilt inschrijven voor een cursus reachtruck of heftruck certificaat halen. Wilt u meerdere werknemers certificeren? Neem dan contact op via 0529 820 210 of vraag een offerte aan. Bij cursussen voor meerdere werknemers bieden wij de cursus extra voordelig aan.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de vragen die vaak aan ons gesteld worden. Zit uw vraag er niet tussen? Dan neemt u gemakkelijk contact met ons op via 0529 820 210.

Hoe verloopt een heftruck cursus?

Een heftruck cursus is een opleiding waarin u zowel in praktijk als theorie getoetst wordt. Elk soort cursus is speciaal ingericht op basis van uw positie en ervaring. Alle details leest u op de bijhorende pagina van de betreffende cursus:

Op welke locaties kan ik mijn heftruck rijbewijs halen?

NoRisk Veiligheidsopleidingen biedt incompany heftruck cursussen, waarbij we uw werknemers op eigen werkvloer in slechts 1 uur trainen. Ook geven we cursussen op verschillende locaties in heel Nederland. Zo is er altijd een locatie dichtbij u. Bekijk al onze heftruck opleidingslocaties voor uw dichtstbijzijnde locatie.

Is een heftruck cursus met code 95 handig om te volgen?

De heftruck cursus inclusief code 95 heeft als doel een veilige werkomgeving te creëren en de kans op ongelukken met heftrucks te verminderen. De werkgever is ook verplicht om aan te kunnen tonen dat de werknemers goede instructies hebben ontvangen. De beste manier om dit aan te tonen is door middel van een heftruckcertificaat met code 95.

Voor hoeveel uren telt de heftruck cursus met code 95?

Het volgen van de heftruck cursus inclusief code 95 telt voor 7 nascholingsuren.

Hoelang is een heftruck certificaat geldig?

Na het voltooien van uw heftruck cursus is uw heftruckcertificaat 5 jaar geldig. Wanneer uw certificaat bijna verloopt of al verlopen is, kunt u bij ons een herhalingscursus volgen.

Hoelang duurt een heftruck cursus?

De duur van de cursus is afhankelijk van het type cursus dat u kiest. Wanneer u bijvoorbeeld ervaren werknemers wilt certificeren, bent u per werknemer in een uur klaar. Ook bieden we cursussen van 5 uur, 1 dag en 2 dagen. De cursussen van 5 uur bestaan uit basiscursussen en herhalingscursussen. De cursussen van 1 of 2 dagen zijn basiscursussen die geschikt zijn voor beginners.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn heftruck certificaat halen?

Vanaf 16 jaar oud mag u onder toezicht risicovol werk verrichten en kunt u ook uw heftruck certificaat halen. Wanneer u 18 jaar wordt, heeft u geen toezicht meer nodig en mag u uw taken met de heftruck zelfstandig uitvoeren.

Is groepskorting mogelijk?

Op basis van uw wensen stellen we een offerte op. Wanneer u meer dan 3 werknemers wilt opleiden via onze 1-uurs cursus, bieden we deze voordeliger aan.

Kan ik ook andere cursussen bij jullie afnemen?

Naast heftruck cursussen bieden we de volgende cursussen aan: