BHV cursus

Met een BHV cursus van NoRisk Veiligheidsopleidingen bent u al binnen 4 uur een bedrijfshulpverlener. Met het behalen van deze cursus toont u aan te kunnen optreden als BHV’er. U leert onder andere om een bedrijfspand te ontruimen, eerste hulp te verlenen en een beginnende brand te blussen. Volg een BHV cursus bij NoRisk Veiligheidsopleidingen en behaal uw certificaat in bedrijfshulpverlening.

  • BHV cursus van maximaal 1 dag
  • Officieel certificaat na afloop van de BHV cursus
  • Opleidingen voor zowel beginners als cursisten die op herhaling komen

Wilt u een BHV cursus volgen bij NoRisk Veiligheidsopleidingen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar 0529 820 210.

BHV basis

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €179.00 excl. BTW (incl. e-learning)

4.7 out of 5 stars

BHV herhaling

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: €139.00 excl. BTW

4.7 out of 5 stars

BHV cursus in 1 dag

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Kosten: Vraag een offerte aan

4.7 out of 5 stars

Wat is een BHV cursus?

Met een BHV cursus leert u hoe te handelen als bedrijfshulpverlener. Zo komt er tijdens de opleiding onder andere aan bod hoe u:

  • eerste hulp verleent;
  • een beginnende brand blust;
  • een bedrijfspand ontruimt.

Kortom: u leert handelen ten tijde van een bedrijfsongeval.

Welke BHV cursus is geschikt voor mij?

NoRisk Veiligheidsopleidingen heeft verschillende soorten BHV cursussen voor verschillende situaties. Bekijk hieronder wat voor u van toepassing is:

Ik doe de BHV cursus voor het eerst

Voor cursisten die voor het eerst de BHV cursus volgen, bestaat er de BHV cursus van 4 uur. Dit is een basiscursus, waarbij u logischerwijs de basis op het gebied van BHV leert. Voorafgaand aan de praktijkdag waar u fysiek aanwezig bent, legt u een e-learning traject af. Zo kunnen we de fysieke BHV cursus sneller doorlopen en heeft u al binnen 4 uur uw certificaat.

Ik wil een BHV cursus voor verlenging volgen

Voor iedereen die de BHV basiscursus al eens heeft behaald, heeft NoRisk Veiligheidsopleidingen de BHV cursus van 2,5 uur. Dit is een zeer praktijkgerichte en interactieve cursus waarmee we uw eerder opgedane kennis en vaardigheden opfrissen.

1-daagse BHV cursus

Daarnaast hebben we de 1-daagse BHV cursus. Ook deze cursus is speciaal voor degenen die de BHV cursus voor het eerst willen volgen. We wisselen praktijk en theorie met elkaar af, maar leggen we nadruk op praktijkoefeningen.

BHV cursus kosten

Bekijk onderstaand overzicht voor de prijzen van onze BHV cursussen:

Type BHV cursus Prijzen Aanmelden voor de BHV cursus
BHV cursus voor beginners – 4 uur (incl. e-learning) € 179,- Direct inschrijven
BHV cursus voor beginners – 1 dag Vraag een offerte aan Direct inschrijven
BHV cursus – herhaling – 2,5 uur € 139,- Direct inschrijven

BHV cursus die aansluit op uw behoeften

Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen begrijpen we dat elke onderneming uniek is, met specifieke behoeften en uitdagingen. Daarom organiseren we BHV cursussen speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de diversiteit van lokale bedrijven. Onze methode legt de focus op maatwerk en praktijkervaring, zodat de cursus perfect aansluit bij uw specifieke bedrijfssituatie.

Speciaal voor lokale ondernemers

Met onze BHV cursus richten we ons op lokale ondernemers en bieden specifieke modules die relevant zijn voor de dagelijkse realiteit van bijvoorbeeld restaurants, kapperszaken en nagelstudio’s. Denk hierbij aan scenario’s zoals chemische incidenten met haarproducten of noodgevallen met klanten tijdens behandelingen. Onze cursus biedt niet alleen de essentiële BHV-vaardigheden, maar duikt ook dieper in de specifieke risico’s en veiligheidsuitdagingen die uniek zijn voor uw branche.

Waarom BHV essentieel is voor uw bedrijf

Voor lokale ondernemers is het cruciaal om voorbereid te zijn op noodsituaties, niet alleen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen maar ook om de veiligheid van uw klanten en medewerkers te waarborgen. Een incident in uw zaak kan niet alleen leiden tot direct gevaar voor betrokkenen, maar ook tot langdurige schade aan uw reputatie en bedrijfsvoering. Door onze BHV cursus te volgen, zorgt u ervoor dat u en uw team voorbereid zijn op het onverwachte, wat uw klanten extra vertrouwen geeft in uw professionaliteit en zorg voor veiligheid.

Maatwerk en flexibiliteit

We bieden flexibele cursusopties, waaronder incompany trainingen die bij u op locatie kunnen worden verzorgd, aangepast aan uw specifieke bedrijfsuren en behoeften. Dit betekent dat u en uw team de training kunnen volgen zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering.

Veelgestelde vragen

Waar staat BHV voor?

BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening.

Hoe haal ik een BHV certificaat?

Direct na de cursus nemen we een examen af. Als u het examen van de BHV cursus succesvol behaalt, krijgt u een officieel getuigschrift dat geldig is bij elk bedrijf. Met een BHV certificaat op zak mag u zich bedrijfshulpverlener noemen.

Is de BHV cursus verplicht?

Ieder bedrijf is verplicht om ten minste één bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Die verplichting geldt al bij bedrijven die één werknemer in dienst hebben. Bij de meeste kleinere bedrijven is de werkgever vaak zelf bedrijfshulpverlener. Hoe veel bedrijfshulpverleners een organisatie moet hebben, hangt af van het type bedrijf en de grootte ervan. De werkgever dient erop toe te zien dat er te allen tijde voldoende bhv’ers aanwezig zijn. Dit aantal hangt onder andere af van de gezondheids- en veiligheidsrisico’s van het bedrijf.

Hoelang is het BHV certificaat geldig?

Na het behalen van de cursus BHV is het certificaat 1 jaar geldig. Wanneer uw certificaat is verlopen of bijna verloopt, is het belangrijk om opnieuw de cursus te volgen. Met onze 2,5 uur durende BHV cursus heeft u alle kennis en vaardigheden zo weer opgefrist. Ook na de herhalingscursus is uw certificaat 1 jaar geldig.

Welke onderdelen worden behandeld tijdens een BHV training?

Deze cursus bestrijkt twee essentiële onderwerpen: brandpreventie en ontruiming en eerste hulpverlening. U leert de grondbeginselen van brandbestrijding; hoe u branden kunt blussen en hoe u effectieve evacuaties kunt uitvoeren in noodsituaties. Naast deze vaardigheden leert u ook hoe u levensreddend kunt handelen in geval van een ongeval. Dit omvat het bepalen wanneer het nodig is om eerste hulp te verlenen en het beheersen van de technieken die daarbij komen kijken.

Hoelang duurt een bhv basis cursus?

Hoelang de cursus duurt is afhankelijk van het type cursus dat u volgt. De basiscursus bieden we al aan vanaf 4 uur, maar is ook te behalen binnen een dag. De herhalingscursus duurt zo’n 2,5 uur.

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken en richt zich op het bieden van directe medische hulp aan slachtoffers in geval van een ongeval, bijvoorbeeld bij het verlenen van eerste hulp bij snijwonden, verstuikingen, breuken, brandwonden en andere verwondingen. BHV staat voor bedrijfshulpverlening en richt zich op het verlenen van hulp en het coördineren van evacuatie bij calamiteiten zoals brand, explosies, natuurlijke rampen of andere noodsituaties in een organisatie.

Locaties BHV cursussen van NoRisk Veiligheidsopleidingen

U volgt de BHV cursussen van NoRisk Veiligheidsopleidingen op verschillende locaties. Kies de locatie die het dichtst bij u in de buurt is:

Wilt u met het bedrijf een cursus volgen bij u op locatie? In dat geval is het ook mogelijk een BHV cursus incompany te volgen.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over onze BHV cursussen of wilt u een offerte? Vul dan ons offerteformulier in of bel 0529 820 210.