Hoogwerker certificaat halen

Hoogwerker certificaat halen in 1 uur

Uw personeel wordt bij u op locatie gecertificeerd door onze experts. Binnen 1 uur kunnen ze het hoogwerker certificaat halen. Tijdens deze certificering nemen we alles door met betrekking tot het veilig besturen van een hoogwerker. Naast theorie, ligt de focus op praktijkoefeningen.

Geschikt voor: Bedrijven

Duur: 1 uur
Kosten: € 159,00

4.7 out of 5 stars

Hoogwerker cursus basis

Snel uw hoogwerker certificaat halen met de basis hoogwerker cursus als u weinig tot geen ervaring heeft met het besturen van een hoogwerker. Door middel van praktijkoefeningen en theorie leert de medewerker meer over veilig werken met een hoogwerker. Het hoogwerker certificaat is vijf jaar geldig.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 4,5 uur
Kosten: € 249,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Hoogwerker cursus gevorderd

Als het hoogwerker certificaat van een medewerker is verlopen, dient hij opnieuw een hoogwerker certificaat te halen. Tijdens de opfriscursus behandelen we de eisen van de Arbowet, zodat uw personeel veilig met een hoogwerker kan werken.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 2,5 uur
Kosten: € 199,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Hoogwerker basiscursus in het Engels
(momenteel niet beschikbaar!)

Deze hoogwerkercursus is voor medewerkers die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Uw werknemers leren zelfstandig om verschillende soorten hoogwerkers te bedienen. Na het afronden van het examen ontvangen deelnemers een hoogwerkercertificaat dat vijf jaar geldig is. Zowel de cursus als het examen vinden op dezelfde dag plaats. De totale cursusduur is één dag.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 1 dag
Kosten: 299,00 exclusief 21% BTW

4.7 out of 5 stars

Al binnen 1 uur laat u uw medewerkers het hoogwerker certificaat halen door een incompany hoogwerkercursus van NoRisk. Ervaar de voordelen van NoRisk Veiligheidsopleidingen:

 • Hoogwerker cursus vanaf € 159,-
 • Hoogwerkeropleidingen voor bedrijven en particulieren
 • Incompany of bij 25 opleidingslocaties door Nederland

Al vanaf één kandidaat komen wij bij u op locatie langs voor de één-uurs certificering. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of bel ons via 0529 820 210. voor een offerte op maat.

Welke hoogwerker opleiding moet ik kiezen?

Ik ben particulier zonder kennis en ervaring

Voor particulieren zonder ervaring bieden we de hoogwerker opleiding voor beginners aan.

Ik ben particulier met kennis en ervaring

Als u al ervaring heeft met hoogwerkers, dan raden we de hoogwerker herhalingscursus aan.

Ik ben werknemer zonder kennis en ervaring

Voor bedrijven bieden we twee basiscursussen aan. Certificeer meerdere werknemers bij u op locatie met de incompany training en bespaar aanzienlijk op arbeidskosten. Daarnaast is de basiscursus hoogwerker te volgen bij een van onze cursuslocaties.

Ik ben werknemer met kennis en ervaring

Wanneer u al een certificaat heeft, maar deze wilt verlengen, is de herhalingscursus geschikt voor u. Daarnaast is deze hoogwerker opleiding geschikt voor werknemers die wel ervaring, maar geen certificaat hebben.

Is het hoogwerker certificaat verplicht?

Nee, een hoogwerker certificaat is niet wettelijk verplicht, maar werkgevers eisen wel vaak van personeel dat zij een hoogwerker certificaat bezitten. De werkgever is namelijk eindverantwoordelijk bij ongevallen en moet zorgen dat werknemers goed weten hoe ze veilig met hoogwerkers omgaan. De arbeidsinspectie en verzekeraars onderzoeken bij ongevallen of de werknemers voldoende zijn opgeleid. Door het hoogwerker certificaat kan het bedrijf aantonen dat werknemers voldoende kundig en op de hoogte zijn van veiligheidseisen en de werking van de hoogwerker.

Wat kost een hoogwerker certificaat?

Hieronder vindt u de prijzen van de hoogwerker opleidingen die we aanbieden. Vaak bent u extra voordelig uit als u kiest voor de incompany cursus. Door meerdere werknemers in één keer te certificeren bij u op locatie, bespaart u op arbeids- en opleidingskosten. Uw personeel is met de incompany cursus namelijk maar één uur uit de roulatie. Voor cursussen op zaterdagen geldt er een toeslag. Vraag direct een offerte aan >

Type hoogwerker opleiding Prijzen Aanmelden voor de hoogwerker cursus
Hoogwerker cursus voor beginners € 249,00 Direct inschrijven >
Incompany hoogwerker opleiding € 159,00 Direct inschrijven >
Hoogwerker certificaat verlengen € 199,00 Direct inschrijven >

Inhoud van de hoogwerker cursus

Na het behalen van het hoogwerker certificaat moet de deelnemer goed met de hoogwerker overweg kunnen. Daarom wisselen we tijdens de hoogwerker cursus theorie en praktijk af, waarbij de nadruk vooral ligt op de praktijk. Tijdens het examen wordt de deelnemer getoetst op de volgende onderdelen:

 • Bedienen en veilig werken met een statische boom hoogwerker (1B)
 • Bedienen en veilig werken met een mobiele verticale hoogwerker (3A)
 • Bedienen en werken met een mobiele boom hoogwerker (3B)

Praktijk tijdens hoogwerker cursus

 • Onderhoud van de hoogwerker
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Dagelijkse visuele inspectie
 • Bedienen en besturen van hoogwerker
 • Praktijkoefeningen
 • Uitvoeringsafhankelijke oefeningen

Theorie van de cursus

 • Arbowet en overige veiligheidseisen
 • Typen en modellen hoogwerkers
 • Kennis over de hoogwerker
 • Inspectie voor gebruik
 • Selectievolgorde
 • Definitie en inzetbaarheid van hoogwerkers

Neem contact op met NoRisk Veiligheidsopleidingen

Wilt u meerdere werknemers tegelijk certificeren? Bij meer dan 3 werknemers is het mogelijk om de hoogwerker cursus extra voordelig aan te bieden. Vraag direct een offerte aan of bel naar 0529 820 210.

Veelgestelde vragen over het hoogwerker certificaat

Hieronder behandelen we nog een aantal van onze meestgestelde vragen over het hoogwerker certificaat en onze cursussen.

Heb je verplicht een certificaat nodig voor een hoogwerker?

Het is niet officieel verplicht om te beschikken over een hoogwerker certificaat, maar we raden het wel aan. Door uw werknemers op te leiden via een cursus, bent u ervan verzekerd dat ze voldoende kennis hebben om op een veilige wijze met de hoogwerker te werken.

Wat betaal ik voor de hoogwerker cursus?

De prijzen van onze hoogwerker cursussen verschillen. Het is afhankelijk van welke cursus u of uw werknemers gaan volgen. De goedkoopste cursus is € 159,- exclusief btw en is alleen geschikt voor bedrijven. Daarnaast bieden we diverse cursussen aan die geschikt zijn voor bedrijven en voor particulieren. Deze zijn opgedeeld in opleidingen voor mensen met geen of weinig ervaring of mensen die een herhalingscursus moeten volgen.

Wie mag een hoogwerker bedienen?

Om een hoogwerker te mogen bedienen, moet de bediener bewezen voldoende zijn opgeleid en kennis hebben van de risico’s, gevaren en bijhorende regels. Verder moet de bestuurder van de hoogwerker minimaal 18 jaar oud zijn.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Een hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig. Zodra deze verlopen is of bijna verloopt, volgt u een herhalingscursus om uw certificaat te verlengen.

Wat mag je besturen met een hoogwerker certificaat?

Met een hoogwerker certificaat toont u alleen aan dat u kennis heeft over het besturen van een hoogwerker. Voor andere voortuigen, zoals een reachtruck of een heftruck volgt u een andere cursus.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.