VCA Basis cursus

245,00

€ 296,45 incl. BTW

Ervaringsniveau: Al enige ervaring

Beschrijving

De VCA Basis cursus die we bij NoRisk Veiligheidsopleidingen aanbieden duurt slechts 1 dag en is bedoeld voor werknemers die basiskennis dienen te vergaren van VGM en veilig werken, met het oog op het milieu en rekening houdend met de risicovolle omgeving en de gezondheid van henzelf en hun collega’s.

Werkt u dagelijks volgens de VCA richtlijnen of is uw VCA certificaat (bijna) verlopen, dan is dit voor u een geschikte opleiding. Met deze 1-daagse cursus heeft u een goede voorbereiding voor het VCA examen later op de dag en kunt u het diploma Basisveiligheid VCA met 10 jaar verlengen.

Inclusief lunch, koffie/thee VCA examen en 100% startgarantie.

Het VCA examen vindt direct na de cursus plaats. De VCA Basis cursus wordt klassikaal gegeven.

Geschikt voor: voor medewerkers van een aannemer, contractor of opdrachtgever die het VCA certificaat verplicht stelt.
Prijs: € 245,00 (€ 296,45 incl. btw)
Tijdsduur: 1 doordeweekse dag van 08:30 tot 16:00 uur; afsluiting met een examen van 16:30 tot 17:30 uur
Locatie: incompany of op een van onze 20+ locaties

Bereid u goed voor op het VCA examen. Schrijf u meteen in voor de klassikale cursus!

Werkt u in een sector met een verhoogd veiligheidsrisico, zoals in de huizenbouw, de industriebranche of de steigerbouw? In dat geval is het heel verstandig om de 1-daagse VCA Basis cursus te volgen op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland. Schrijf u meteen in!

Na de cursus heeft u op dezelfde dag 1 uur de tijd om het examen af te leggen en met succes te voltooien. Met een VCA certificaat in handen, heeft u de kennis om veilig, met oog voor het milieu en met verhoogd bewustzijn te werken in risicovolle omgevingen. De VCA Basis cursus van 1 dag kost per cursist € 245,00 excl. btw.

Cursus incompany of in groepsverband volgen? Vraag een offerte aan!

Wilt u als werkgever dat uw werknemers de VCA Basis cursus + examen incompany volgen of in groepsverband op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland? Vraag dan een offerte op maat aan.

Vraag nu een offerte aan

Veelgestelde vragen over de VCA Basis cursus

Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen krijgen we regelmatig dezelfde vragen met betrekking tot de VCA Basis cursus en het examen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor u al beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via 0529 820 210.

Wat is het doel van een VCA Basis cursus en examen?

De VCA Basis cursus (B-VCA) zorgt ervoor dat u en uw werknemers veilig en gezond kunnen werken met oog op het milieu. De opleiding is geschikt voor uitvoerende medewerkers en zzp’ers. Met een VCA Basis certificaat toont u aan dat u kennis heeft van de volgende belangrijke zaken en deze in de praktijk kunt toepassen: veiligheid, gezondheid en bescherming van het milieu.

Ben ik verplicht een VCA Basis cursus van 1 dag te volgen?

Nee, u bent niet verplicht een VCA Basis cursus te volgen. Maar als u of uw werkgever geeft om uw gezondheid en veiligheid, dan is het wel verstandig om een VCA Basis cursus te volgen. Dit kan op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland of incompany. Veel werkgevers in de volgende branches eisen bovendien ook een VCA certificaat: bouw, beveiliging, scheepsvaart en groenvoorziening.

Hoelang is mijn VCA certificaat geldig?

Een VCA certificaat is 10 jaar geldig.

Lesstof

Inhoud Theorie

  • Arbowetgeving
  • Gevaarlijke stoffen & etikettering
  • Veilig werken met elektriciteit
  • Brand- en explosiegevaar
  • Werken in besloten ruimten
  • Werkplekeisen algemeen
  • Hijs- en hefwerktuigen
  • Werken op hoogte
  • Handgereedschap & gereedschapsmachines
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Inhoud Praktijk

Deze opleiding bestaat alleen uit theorie.