VCA VOL cursus

245,00

€ 296,45 incl. BTW

Werk je dagelijks volgens de VCA richtlijnen of beschik je over een (bijna) verlopen certificaat, dan is dit voor jou een geschikte opleiding.

Ervaringsniveau: Al enige ervaring

Beschrijving

Bent u een operationeel leidinggevende of zzp’er en werkzaam in de industriële sector, bouwbranche of de techniek? Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen kunt u met de 1-daagse cursus op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland snel uw VCA certificaat halen of verlengen.

Op deze doordeweekse dag vergaart u kennis over werken met oog op het milieu en uw gezondheid en leert u alles over de veiligheidseisen en Arbowetgeving. Met de VCA VOL cursus bereidt u zich goed voor op het VCA examen. Schrijf u snel in op de dichtstbijzijnde locatie en haal uw 10 jaar geldende VCA certificaat binnen 1 dag.

Inclusief lunch, koffie/thee, VCA examen en 100% startgarantie.

Het VCA examen vindt direct na de cursus plaats. De cursus wordt klassikaal gegeven.

Bedoeld voor: voor werknemers met een leidinggevende functie, intercedenten en ZZP’ers
Prijs: € 245,00 (€ 296,45 incl. btw)
Tijdsduur: 1 doordeweekse dag van 08:30 tot 16:00 uur; afsluiting met een examen van 16:30 tot 17:45 uur
Locatie: incompany of op een van onze 20+ locaties

Goed voorbereid het VCA examen afleggen? Schrijf u nu in voor de klassieke cursus!

Heeft u een leidinggevende functie in bijvoorbeeld de industriesector, bouwsector of scheepsvaart en wilt u dat u en uw collega’s veilig en gezond kunnen werken in deze risicovolle omgevingen? In dat geval is het verstandig om de VCA VOL cursus van 1 dag te volgen op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland. Schrijf u meteen in!

Nadat u de cursus afgelegd heeft en alle informatie gepresenteerd heeft gekregen, kunt u zich een halfuur mentaal voorbereiden op het VCA examen. Vervolgens heeft u 1 uur en 15 minuten de tijd om het examen met succes af te leggen. Heeft u het examen voldoende gemaakt, dan ontvangt u het VCA certificaat. De volledige VCA VOL cursus kost per cursist € 195,00 excl. btw.

Incompany of in groepsverband bij ons op locatie? Vraag een offerte aan!

Zijn er meerdere mensen met leidinggevende functies binnen uw bedrijf en wilt u dat ze allemaal de VCA VOL cursus van 1 dag volgen en hun VCA certificaat behalen? U heeft bij NoRisk Veiligheidsopleidingen de mogelijkheid om de cursus incompany aan te bieden of om uw werknemers de cursus in groepsverband te laten volgen op een van onze 25 opleidingslocaties in Nederland. Vraag hiervoor een offerte op maat aan.

Vraag nu een offerte aan

Veelgestelde vragen over de VCA VOL cursus

Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen ontvangen we regelmatig dezelfde soort vragen over de VCA VOL cursus. We hebben de meestgestelde vragen voorzien van een antwoord en hieronder geplaatst. Als uw vraag er niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op via 0529 820 210.

Wat is een VCA VOL cursus?

VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggeven. Bij NoRisk Veiligheidsopleidingen kunt u deze cursus en het examen in 1 dag halen. Tijdens een VCA VOL cursus dag vergaart u als werknemer met een leidinggevende functie kennis over werken met oog op het milieu en uw gezondheid en leert u alles over de veiligheidseisen en Arbowetgeving.

Is het volgen van een VCA VOL cursus van 1 dag verplicht?

Het volgen van een VCA VOL cursus is niet wettelijk verplicht. Dat betekent dat het hebben van een VCA VOL certificaat ook niet verplicht is, maar het kan zijn dat uw werknemer het van u eist om de veiligheid te vergoten en ervoor te zorgen dat u zich bewust bent van de gevaren op de werkvloer.

Moet ik mijn VCA VOL certificaat na 10 jaar verlengen?

Na 10 jaar loopt uw VCA certificaat af en moet u een nieuw certificaat halen door opnieuw een VCA VOL cursus te volgen.

Lesstof

Inhoud Theorie

 • Arbeidsomstandigheden- en milieuwetgeving
 • Ergonomie
 • Veilig werken met elektriciteit
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs- en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap & gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Inhoud Praktijk

 • Arbowetgeving
 • Gevaarlijke stoffen & etikettering
 • Bedrijfsnoodplan
 • Taak-risicoanalyse
 • Gevarenbronnen
 • Procedures en werkvergunningen
 • Het bevorderen van veilig werken