Herhalingsopleiding Hoogwerker

199,00

€ 240,79 incl. BTW

De herhalingsopleiding hoogwerker is bedoeld voor personen die al beschikken over enige ervaring of voor personen die een verlopen certificaat hebben en hun kennis graag willen opfrissen. Tijdens deze herhalingscursus worden speciale oefeningen gedaan. Dit om de huidige kennis van de hoogwerker chauffeur op te frissen. Ook wordt er veel extra aandacht besteed aan wat de hoogwerker in de dagelijkse praktijk en in de jaren is tegen gekomen. De kandidaten worden getraind in het bedienen van 3 verschillende categorieën hoogwerkers:

– Statische boom hoogwerker (1B)

– Mobiele verticale hoogwerker (3A)

– Mobiele boom hoogwerker (3B)

 

De herhalingscursus hoogwerker wordt met een examen afgesloten.

 

Ervaringsniveau: Ervaren

Kosten zijn per cursist en incl. lesmateriaal en examen.

Beschrijving

Herhalingsopleiding Hoogwerker

De herhalingsopleiding hoogwerker is bedoeld voor personen die al beschikken over enige ervaring of voor personen die een verlopen certificaat hebben en hun kennis graag willen opfrissen.
Elke persoon of organisatie die aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars wil voldoen kan de opleiding veilig werken met de hoogwerker volgen en zo het hoogwerker certificaat halen. In het kader van de Arbowet is een onderneming verplicht werknemers grondig te instrueren met betrekking tot een hoogwerker. U voorkomt dat tijdens uitvoering het werk door de medewerkers moet worden stilgelegd omdat zij niet over de juiste papieren beschikken.

Opleidingsgegevens en hoogwerkercertificaat

De herhalingsopleiding hoogwerker bedraagt 2,5 uur. (van 07.00 – 09.30 uur)
Tijdens deze herhalingscursus worden praktijk en theorie afgewisseld maar ligt de nadruk op de praktijkoefeningen en wordt afgesloten met een examen.
De geldigheidsduur van dit hoogwerkercertificaat is vijf jaar.

Er zijn drie categorieën en er wordt examen gedaan per categorie:

  • Cat. 1B Statische boom hoogwerker
  • Cat. 3A Mobiele verticale hoogwerker
  • Cat. 3B Mobiele boom hoogwerker
SOG-examen (SSVV)

Deze cursus komt niet in aanmerking voor SOG.