Veilig Hijsen: hijsbewijs halen

Op een van de 25 opleidingslocaties door heel Nederland een Veilig Hijsen certificaat halen: beschikbaar voor bedrijven en particulieren. Volg een cursus Veilig Hijsen bij NoRisk:

 • Binnen één uur een certificaat Veilig Hijsen halen
 • Beschikbaar vanaf € 139,00
 • Cursisten beoordelen ons met een 8,7

Al vanaf één kandidaat komen wij bij u op locatie langs voor de één-uurs certificering. Vraag direct een gratis offerte aan of bel naar 0529 820 210.

1-uurs cursus Veilig Hijsen

Binnen een uur wordt uw personeel bij u op locatie gecertificeerd. Naast actuele wetgeving leren ze door praktijkoefeningen meer over het hijsen en aanslaan van lasten. Doordat de cursus Veilig Hijsen bij u op locatie wordt gegeven, kan uw personeel direct na de cursus weer aan het werk.

Geschikt voor: Bedrijven

Duur: 1 uur
Kosten: € 139,00

4.7 out of 5 stars

Cursus Veilig Hijsen

Deze cursus is geschikt voor iedereen die veilig met een hijswerktuig wil kunnen hijsen. Volg de Veilig Hijsen cursus op een van de 25 cursuslocaties in Nederland of vraag een incompany cursus aan. Tijdens de cursus leren de cursisten door praktijkoefeningen hoe ze veilig lasten hijsen en aanslaan.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

4.7 out of 5 stars

Opfriscursus Veilig Hijsen

Wilt u uw eigen hijsbewijs of het hijsbewijs van uw personeel verlengen? Door deze cursus zorgen we ervoor dat deelnemers weer op de hoogte zijn van de laatste veiligheidseisen die de Arbowet stelt. De cursus Veilig Hijsen is zowel in de ochtend als in de middag te volgen.

Geschikt voor: Bedrijven en Particulieren

Duur: 5 uur
Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

4.7 out of 5 stars

Welke cursus Veilig Hijsen is geschikt voor mij?

Ik ben particulier zonder kennis en ervaring

De basis hijscursus is het meest geschikt voor particulieren die geen ervaring hebben met het hijsen, aanslaan en verplaatsen van lasten.

Ik ben particulier met kennis en ervaring

Wanneer uw hijsbewijs bijna is verlopen, raden we u aan om de opfriscursus Veilig Hijsen te volgen. Heeft u het examen gehaald? Dan is uw VVL certificaat weer 5 jaar geldig.

Ik ben werknemer zonder kennis en ervaring

Zowel de incompany cursus als de basiscursus is geschikt als u werknemers zonder ervaring wilt laten certificeren. Laat meerdere werknemers tegelijk het hijsbewijs halen om aanzienlijk te besparen op loon- en opleidingskosten.

Ik ben werknemer met kennis en ervaring

Voor medewerkers die het hijsbewijs willen verlengen, bieden we de opfriscursus aan. De cursus is bij u op locatie of bij een van onze cursuslocaties te volgen.

Is een hijsbewijs verplicht?

Nee, een hijsbewijs is niet verplicht. De werkgever eist vaak wel van medewerkers dat zij een VVL certificaat (Verplaatsen Van Lasten) hebben behaald. Het bedrijf is namelijk verantwoordelijk als er een bedrijfsongeval plaatsvindt. Werkgevers moeten bij een ongeval aantonen dat personeel voldoende kundig en geïnstrueerd was op het moment van het ongeval. Het hijsbewijs stelt werkgevers in staat om het opleidingsniveau van personeel aan te tonen.

Prijzen van een cursus Veilig Hijsen

Bekijk alle tarieven van onze hijsopleidingen in onderstaand schema. Voor extra voordeel raden we u aan om meerdere medewerkers in één keer te laten certificeren. Volg de hijscursus bij u op locatie en bespaar op loon- en opleidingskosten. Voor cursussen op zaterdagen geldt er een € 50,00 toeslag. Vraag direct een offerte aan >

Type hijscursus Prijzen Aanmelden voor cursus Veilig Hijsen
Hijscursus opleiding voor beginners € 219,00 Direct inschrijven >
Incompany hijsopleiding € 139,00 Direct inschrijven >
Hijscertificaat verlengen € 219,00 Direct inschrijven >

Het hijscertificaat is wettelijk erkend

Volgens de Arbowet en de Arbeidsinspectie is een werkgever verplicht om actief te werken aan het bevorderen van de veiligheid van het personeel op de werkvloer. Een hijscertificaat is een bewijs dat de werkgever alles in het werk stelt om zijn personeel een veilige werkplek te bieden. Onze certificaten zijn wettelijk erkend, waardoor uw personeel voldoet aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars.

Theorie Veilig Hijsen

Je krijgt theorie thuisgestuurd zodat je je op de cursus kunt voorbereiden. Daardoor is de cursusdag zelf compleet gericht op praktijkoefeningen, zodat je na het volgen van de cursus zelfstandig met hijswerktuigen kunt werken. In het theoriegedeelte krijgt uw personeel meer informatie over de veiligheidseisen van de Arbeidsinspectie. Daarnaast leren ze over de maximale belasting en de inzetbaarheid van hijswerktuigen.

 • Veiligheidsvoorschriften en Arbowet
 • Het belasten van hijswerktuigen
 • Het gebruik van banden en kettingen
 • Verschillende typen mobiele kranen
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen

Praktijk Veilig Hijsen

Door middel van praktijkoefeningen leert uw personeel lasten aanslaan en verplaatsen. Daarnaast leren uw werknemers hoe ze lasten beschermen tegen beschadigingen tijdens het hijsen en verplaatsen. De volgende onderdelen worden in het praktijkgedeelte behandeld:

 • Het gebruik van hijsgereedschappen
 • Het aanslaan en verplaatsen van lasten
 • Bewustwording van gevaren en risico’s
 • Visuele inspectie van hijswerktuigen
 • Lasten beschermen tegen beschadiging

Hijsbewijs en examen

De cursus Veilig Hijsen wordt afgesloten met een praktijkexamen. Als uw werknemers geslaagd zijn voor de hijscursus, ontvangen ze het hijscertificaat. Met dit hijsbewijs voldoet uw personeel aan de veiligheidseisen van de Arbowet. Na het voltooien van de cursus Veilig Hijsen bent u in staat om:

 • Zelfstandig en veilig hijswerktuigen te bedienen
 • Mobiele kranen en andere hijswerktuigen te bedienen
 • Een dagelijkse visuele inspectie uit te voeren op mobiele kranen

Offerte aanvragen voor de cursus Veilig Hijsen

Wilt u drie of meer werknemers tegelijk certificeren? Vraag direct online een gratis offerte aan of bel naar 0529 820 210. Wij helpen u graag.

Bel NoRisk Ik wil me inschrijven

Veelgestelde vragen over de cursus Veilig Hijsen

Omdat we vaak dezelfde vragen ontvangen over de cursus Veilig Hijsen, zetten we ze graag met antwoord op een rij.

Wat kost een Veilig Hijsen cursus?

We bieden de cursus Veilig Hijsen aan vanaf € 139,- (€ 168,19 incl. btw) per persoon. Deze prijs geldt voor de incompany cursus van 1 uur. Voor onze basiscursus en herhalingscursus Veilig Hijsen rekenen we € 219,- (€ 264,99 incl. btw).

Hoelang is mijn Veilig Hijsen certificaat geldig?

Uw certificaat Veilig Hijsen is vijf jaar geldig.

Hoe verleng ik mijn Veilig Hijsen certificaat?

U verlengt uw Veilig Hijsen certificaat door onze herhalingscursus te volgen.

Wanneer heb ik een hijsbewijs nodig?

Veel werkgevers waarborgen een veilige werkomgeving en eisen daarom dat iedere werknemer in het bezit is van een Veilig Hijsen certificaat. Een Veilig Hijsen certificaat is wettelijk niet verplicht om te mogen hijsen, maar uw werkgever kan dit u wel verplichten.

Hoe lang duurt een cursus Veilig Hijsen?

De duur van een cursus Veilig Hijsen hangt af van het type cursus. De incompany cursus duurt een uur per persoon. De basiscursus duurt een hele dag en de duur van een herhalingscursus bedraagt een halve dag.

Dé aanbieder voor Veiligheidsopleidingen in Nederland.

Wij geven trainingen op 25 locaties in het land en Incompany. Ervaren, Klantgericht & Lage Kosten. Voor zowel bedrijven als particulieren bieden wij scherpe prijzen en top service.